ОРЦ:
• 4 (1/2 давтсан) үхрийн махтай шоо дөрвөлжин стейк
• 2 аяга гурил
• 2 халбага хөөлгөгч
• 1 халбага сода
• 1 халбага хар перц
• ¾ халбага давс
• 1 1/2 аяга цөцгийн тос
• 1 өндөг
• 1 халбага халуун чинжүүний сүмс
• 2 хумс сармис
• Битүү шарах 3 аяга хэрчсэн төмс
• 1/4 аяга гурил
• 4 аяга сүү
• Давс, хар перц зэргээр амтална
1
Стейкийг ойролцоогоор хагас сантиметр зузаантай болгож давтана. Жижиг саванд 2 аяга гурил хийнэ. Тусдаа саванд хөөлгөгч, сода, перц, давсаа хийж хутгаад дээрээс нь өндөг, цөцгийн тос, сүмс, сармис зэргээ хийж хутган, зуурмаг бэлдэнэ.
2
Ингээд бэлдсэн стейк бүрээ эхлээд гуриланд, дараа нь зуурмагт, дараа нь дахин гуриланд дүрнэ. Энэ үед бүх стейк гурилаар бүрхэгдсэн байх ёстой.
3
Стейкээ төмөр хайруулын тавганд 165 градуст шарна. Ингэхдээ 3-5 минут тутамд эргүүлж, алтлаг бор өнгөтэй болтол нь шарах ёстой гэдгийг санаарай. Шарсан стейкийг цаасан амны алчуураар авч, тавган дээр тавина. Ингээд хайруулын тавагны тосыг цэвэрлэж, шингэн тосноос ¼ аягыг авч, харин хайлаагүй хатуу үлдэгдлийг нь ч аль болох их хэмжээгээр аваарай.
4
Хайруулын тавгаа цэвэрлэсний дараа, хураасан тосоо дахин хийж, бага зэрэг халаана. Ингээд үлдсэн гурилаа тосонд хийж, сайтар хутган хуурна. Дараа нь сүмсний галыг зөөллөж, 6-7 минут зузаан болтол нь чанана.
Дараа нь давс болон перецээр амтлаарай. Ингээд сүмсээ халбагадаж, стейк дээгүүрээ цацсанаар амтат стейк бэлэн болно.
Илчлэг: 791 калори; 34.3 гр өөх тос; 71.1 гр нүүрс ус; 47 гр уураг; 124 мг холестерол; 1393 мг натри.