1
Соусыг амттай болгох
Пастаны соусаа амттай болгохыг хүсвэл дээрээс нь багахан хэмжээний нимбэгийн шүүс, оливын тос эсвэл цуу хийгээрэй. Хэрэв зөөлөн амттай болгохыг хүсвэл сүү, цөцгий зэрэг сүүн бүтээгдхүүн нэмэхэд л хангалттай. Нэмэлт орцуудаа хийсний дараа зөөлөн гал дээр 2-3 минут хутгахаа мартав аа.
2
Өндгийг битүү чанагчид болгох
Өндөг чанах хугацаагаа тааруулаагүй тохиолдолд өндөгний хальс нь хуулрахгүй дутуу болох эсвэл хэт болох гэх мэт хүндрэлүүд гардаг. Харин өндгийг битүү чанагчид болгох нь хамгийн амархан арга юм. Та өндгөө битүү чанагчид 5 минут болгоод 5 минут уурыг нь гаргаад, эцэст нь 5 минут хүйтэн усанд сойход л хангалттай.
3
Сонгиноо түлэхгүй байх
Сонгиноо хуурахдаа хайруулын тавгаа хэт халааж, түлэх тохиолдлууд их гардаг билээ. Харин үүнээс сэргийлэхэд танд 2-3 ширхэг мөс байхад л хангалттай бөгөөд энэ нь хайруулын тавгийн температурыг багасгаж, түлэгдэхээс сэргийлдэг аж.
4
Өглөөний цайгаа амттай болгох
Амуу будаа, овьёос гэх мэт сериалууд хурдан болдог хэдий ч маш амтгүй байдаг билээ. Тиймээс та сериалаа усанд биш “Earl Gray”, "Lapsang Souchong” гэх мэт цайнд чанаж, хүсвэл бага зэргийн цөцгий сүү нэмэх хэрэгтэй аж.
5
Мах гэсгээх
Хөлдүү мах нь хоол хийх цаг хугацааг уртасгаж, бидэнд хүндрэл учруулдаг билээ. Тиймээс та хөлдүү махаа зиплок уутанд хийж бүлээн усанд хийгээрэй. Тахианы мах ойролцоогоор 10 минутад, бусад мах 12-15 минутад гэсэх болно.
6
Өндөгний шарыг салгах
Хоосон усны саваар өндөгний шарыг авч болох хэдий ч үүнээс энгийн хялбар арга нь нүхтэй хоолны хусуур дээр өндгөө хагалах байдаг.
7
Хоол хүнсээ хадгалах
Халуун индүү, тугалган цаас байхад л та төрөл бүрийн хүнсээ вакумжуулж чадна. Хадгалах хүнсээ уутанд хийгээд хийг нь шахаад уутныхаа амыг тэгшилж, тугалган цаасаар бүрснийхээ дараа халуун индүүгээр дарахад д хангалттай.
8
Нимбэгийн шүүс шахах
Нимбэгийг энгийн хүнсний хавчаараар хавчиж, шүүсийг нь шахаж болно.
9
Сонгиноо төгс хэрчих
Урт сам ашиглаж сонгиноо хурдан хэрнээ нимгэн хэрчих боломжтой юм.
10
Жимсний үрийг салгах
Черри, тоор гэх мэт жимсний үрийг авахдаа соруул болон лонх ашиглаарай. Та жижиг жимсээ лонхны амсар дээр тавиад соруулаараа жимсний гол руу хатгаж ясыг нь түлхэхэд л хангалттай.