Орц:
- Үрхийн мах: 300 гр
- Цагаан сонгино - 200 гр
- Үхрийн яс: Шөл гаргах хэмжээнд
- Шар лууван - 200 гр
- Манжин - 130 гр
- Төмс - 70 гр
- Улаан Лоолийн нухаш - 10 гр
- Хуурай гурил
- Давс - хүссэн хэмжээгээр
- Ургамлын тос
Хийх дараалал:
Эхлээд үхрийн ясаа буцалган шөл гаргана. Үхрийн махаа том ширхэгтэйгээр зүсч бэлтгэнэ. Дараа нь хоолны саваа тосолж халаагаад дээр нь үхрийн махаа давсаар амтлан шарна. Шарсан махан дээрээ үхрийн ясны шөлөө нэмээд зөөлөн галаар 30 гаруй минут, жигнэнэ. Жигнэх явцдаа сонгино, шар лууван, манжин зэргээ хуурч шөлөндөө хийгээрэй. Эцэст нь болохоос5 минутын өмнө лоолийн нухаш нэмнэ.
Ингэх зуур гурил зуурч гоймон бэлтгэх хэрэгтэй. Хийхдээ энгийн гурил зуурах аргаар бэлтгэх бөгөөд гурилаа элдэж хэрчихдээ харин аль болох бүдүүн ширхэгтэйгээр хэрчинэ. Бэлэн болсон гурилаа өөр саванд хийж чанаад Рагугаа гаргахын өмнө нийлүүлж холино.
Хачирны хувьд шарсан төмс хамгийн тохиромжтой. Төмсөө урт боловч нимгэнээр зүсч бэлдээд борлотол нь шарахад л хангалттай.
Ингээд таны амтат үхрийн махан Рагу бэлэн боллоо.
Сайхан хооллоорой.