Коллагеныг юунаас авч болох вэ?
"Botanical Online"-ы судалгаагаар коллагеныг шингэн хэлбэрээр ууж хэрэглэх нь бие организмд илүү сайн шингэдэг болох нь тогтоогджээ. Тиймээс амьтны яс, мөгөөрс, аварга загасны загалмай, хайрс, булчинд байх коллагеныг бидний бие организм илүү сайн хүлээж авах болно. Малын гаралтай коллаген нь гахайн шийр болон арьс, загасны желатин, ясны шөлөнд агуулагдсан байдаг. Хэдийгээр маханд коллаген агуулагддаг ч дээр дурдсан бүтээгдэхүүнээс бага байдаг аж.
1
Желатин
Олон хүмүүс желатины үүсэл гарлыг мэддэггүй бөгөөд энэ нь гахайн яс болон мөгөөрсөнд байдаг. Үнэн хэрэгтээ желатин дахь коллагены агууламж 90 хувь гэнэ. Тиймээс та малын гаралтай уураг ихээр агуулсан желатиныг сонгож хэрэглээрэй.
2
Өндөг
Өндгөнд агуулагдах их хэмжээний уураг нь коллаген ялгарахад тустай.
3
Ногоон навчит ногоо
Бууцай, брокколи гэх мэт ногоо нь фолийн хүчлээр баялаг байдаг бөгөөд энэ нь уураг ялгарахад тусалдаг байна. Уураг хангалттай байх нь коллаген ялгарахад нөлөөлнө.
4
Бэрсүүт жимс
Грейпфрут, апельсин, нимбэг болон бусад бэрсүүт жимс нь С амин дэмээр баялаг байдаг учир коллаген ялгарахад сайнаар нөлөөлнө. Ихэнх үрчлээний эсрэг бүтээгдэхүүнд С амин дэм агуулагдсан байдаг.
5
Зэс агуулсан бүтээгдэхүүн
Зэс нь коллаген үүсэхэд тусалдаг. Тиймээс та зэс агуулсан бүтээгдэхүүнийг хэрэглэх хэрэгтэй бөгөөд үүнд дайвар бүтээгдэхүүн, элэг, далайн гаралтай бүтээгдэхүүн, хавч, самар, шош зэрэг багтана.
6
Хүхэр агуулсан бүтээгдэхүүн
Хүхэр нь коллаген үүсэхэд чухал үүрэг гүйцэтгэдэг бөгөөд сонгино, сармис, тахианы мах, цай, наргил модны самар, улаан лууван болон папайя зэрэгт агуулагддаг.