1
Бисфенол А /BPA/
Үүнийг хуванцар болон лаазалсан бүтээгдэхүүнд түгээмэл ашигладаг. Харин энэ нь хорт хавдар болон чихрийн шижин, үргүйдэл, таргалалт зэрэг өвчнүүдийг тусах үндэс болдог байна.
Хэрэв таны худалдан авах гэж буй бүтээгдэхүүний хаа нэгтээ "Free BF" гэж бичсэн байвал, эрүүл мэндэд сөрөг нөлөөтэй гэж ойлгох хэрэгтэй юм.
2
Утсан хоол
Махыг утахдаа үйлдвэрүүд нитрат болон нитрит гэсэн өнгө оруулагчийг ашигладаг бөгөөд эдгээр нь өндөр температурт халмагцаа хортой болдог байна. Улмаар хорт хавдраар өвчлөхөд хүргэдэг ажээ.
3
Үржүүлсэн загас
Загасны фирм эрхэлдэг хүмүүсийн хувьд их хэмжээний химийн гаралтай бодисуудыг хэрэглэдэг болох нь тогтоогдсон байна. Үүний учир нь фермийн аж ахуй эрхэлж буй хүмүүс далайгаас барьсан загасаа химийн бодисоор цэвэрлэж, ариутгадагтай холбоотой гэнэ.
Энэ төрлийн загас /пестицидийг найрлагандаа агуулсан/-ыг хоол хүнсэндээ хэрэглэх аваас олон төрлийн өвчин тусах үндэс болдог байна.
4
Генийн өөрчлөлтөнд орсон хоол хүнс /GMO/
Генийн өөрчлөлтөнд орсон хоол хүнс нь эрүүл мэндэд хортой нөлөө учруулдаг учраас аль болох хэрэглэхгүй байх хэрэгтэйг мэргэжлийн эмч нар зөвлөж байна.
5
Попкорн
Попкорн нь найрлагандаа "перфлороктаник хүчил" болон "сулфанат" агуулдаг бөгөөд эдгээр нь цусанд нөлөөлж, хоол боловсруулах эрхтэний тогтолцоог муутгаж, эрүүл мэндэд аюултай нөлөө үзүүлдэг байна.
Хамгийн аюултай нь түрүү булчирхайг өвчлүүлж, гэмтээх нь бий.
6
Дахин боловсруулсан хоол хүнс
Дахин боловсруулсан хоол хүнсэнд их хэмжээний нитрит болон нитрат агуулагддаг бөгөөд эдгээр нь ходоодны болон бусад олон төрлийн хорт хавдраар өвчлөх үндэс болдог байна.
Энэ төрлийн хоол хүнсэнд цагаан гурил, сахар, тос, гурилан бүтээгдэхүүн, хүнсний будаг орсон хоол хүнс багтдаг.
7
Сахар
Сахар нь цусан дахь өөхний хэмжээг ихэсгэж, холестеролын хэмжээг огцом буулгаж, зүрх судасны өвчин өвчин, таргалалт, ходоод гэдэсний хямрал болон дархлааны системийг муутгадаг байна. Түүгээр барахгүй хорт хавдар үүсгэдэг бодисууд сахараар тэжээгддэг болох нь судалгаагаар тогтоогджээ.
8
Энергийн болон хийжүүлсэн ундаа
Эдгээр ундаануудад тэжээллэг чанар огтхон ч байхгүйгээр барахгүй, найрлагандаа эрдэнэшишийн сироп, сахар, будаг оруулагч, аспартам болон бусад олон төрлийн химийн бодисууд агуулдаг. Түүнчлэн таны бие дэх шим тэжээл болон хэрэгтэй амин дэмүүдийг үгүй хийдэг байна.
9
Шар буурцаг
Шар буурцагны үрийн 90-95 хувь нь "гербицид" агуулдаг бөгөөд энэ нь генийн өөрчлөлтөнд орсон хүнсэнд тооцогдох нь бий. Түүнчлэн шар буурцаг нь ходоодонд удаан шингэхээс гадна, ямар ч шим тэжээлгүй ажээ.
10
Цагаан гурил
Цагаан гурилны үр тариа нь "фунгицид" болон "пестицид" агуулдаг учраас эдгээр нь бие дэх хорт бодисын хэмжээг нэмэгдүүлдэг.
Хорт хавдар үүсгэгч эсүүд нь сахар, бэлэн бүтээгдэхүүн, гоймон болон цагаан гурилаар тэжээлэгддэг байна. Иймд та дээр дурдсан хоол хүнсийг хэрэглэлгүй, эрүүл мэнддээ анхаараарай гэж хүсье!