Орц:
- Гахайн мах - 500 гр
- Лууван - 1 ш
- Сонгино - 1 ш
- Будаа - 60 гр
- Өндөг - 2 ш
- Лоолийн нухаш - 2 хоолны халбага
- Цөцгий - 2 хоолны халбага
- Ус - 500 мл
- Ургамлын тос - 4 хоолны халбага
- Давс, перц - хүссэн хэмжээгээр
Хийх дараалал:
Эхлээд будаагаа угаагаад агшаана
Агшаасан будаагаа саванд хийж тавиарай
Дараа нь луувангаа арилгаад үрж жижиглэнэ.
Сонгиноо арилгаад аль болох жижиглээрэй.
Хайруулын тавгаа тослож халаагаад лууван сонгиноо 2-3 минут хуурна. Дараа нь хөргөхөө мартаж болохгүй.
Махаа жижиглээд (машиндах юм бол бүр сайн) будаа, өндөг, лууван, сонгинотойгоо сайтар холино.
Бэлэн болсон хольцоо давс болон перцээр амтална.
Бэлэн болсон хольцоо жижиг хэмжээтэйгээр бөөрөнхийлнө.
Хайруулын тавгаа тослоод дахин халаана. Нэг талыг нь 2-3 минут шарах хэрэгтэй.
Бүх талыг нь шарахаа мартуузай.
Бэлэн болсон тефтелийг саванд хийж аваарай.
Цөцгийгөө 500 мл ус, лоолийн нухаштай холино, Ингэхдээ перц болон давсаар амтлаарай.
Соусаа тефтелийн хамт саванд хийгээд буцалгана.
Зөөлөн галаар 40 минутын турш буцалгасны дараа амтат лоолийн соустай тефтель бэлэн болно.
Бэлэн болсны дараа будаа, гоймон гээд хүссэн зүйлээрээ хачирлаж болно.
Сайхан хооллоорой!