Бидэнд хэрэгтэй зүйл бол мармелад болон архи.
1. Чихрээ гамбанзан дээр гаргаж тавина.
2. Чихрээ хоёр хувааж зүсэх хэрэгтэй.
3. Мармеладаа хайлж байгаа эсэхийг шалгана.
4. Саваа цөцгийн тоссор тослоно.
5. Чихэрнийхээ цагаан хэсгүүдийг тогоонд хийж хайлуулахад бэлнэ.
6. Дээрээс нь 150-200 мл архи нэмнэ.
7. Чихрээ хайлж дуустал нь хүлээх бөгөөд буцалгах хэрэггүй.
8. Бэлэн болсон шингэнээ хэвэндээ цутгана. Хэвээ дүүртэл нь хийх хэрэггүй. 1-2мм зай үлдээнэ.
9. Бага зэрэг халаасан цэлцэгэнүүрийг хөргөгчинд хийнэ.
10. Улаан чихрээ цагаан чихэртэйгээ адил хийнэ.
11. Ингээд хэвэнд хийсэн чихрээ хөлдөөгчинд хийнэ.
12. Чернилэн өнгийн чихэр төвд нь байрлана. Бага зэрэг байх учир 50 мл архи нэмнэ.
13. Хөлдөөсөн мармеладан дээрээ чернилэн ягаан шингэнээ хийнэ.
14. Нэг хэвийг нөгөө хэвээр нь таглаж хөлдөөгчинд хийнэ.
15. Цагийн дараа гаргахад дараах байдлаар харагдана.
16. Хоёр талаа нийлүүлээд бөмбөлөг болгоно.
17. Үлдсэн хөлдсөн шингэнээ бага зэрэг халаана.
18. Хэвний тусламжтайгаар бөмбөлөгний голд хийнэ.
19. Ингээд бэлэн боллоо.
20. Чимэглэхийг хүсвэл цаасанд боож болох л юм.