Доорх хаягаар холбогдож дэлгэрэнгүй мэдээлэл авна уу.
99093445
info@caak.mn
facebook
Сунхуаданийг галууны єндєгєєр хийдэг. Уламжлалт жороор бол давс уусгасан усанд єндєгийг дvрдэг байжээ. Харин одоо бол єндєгийг сода, давс, цайны навчнаас бvрдсэн NaOH уусмалд 40-60 хоногийн туршид байлгаж бэлтгэдэг болсон байна. Гэвч Хятадын зарим бvс нутгуудад галууны хальстай єндєгийг каустик, давс болон эрдэнэ шишийн vртэй хольсон уусмалд 2-3 долоо хоногийн туршид баадагнасныхаа дараа бэлэн болгодог ажээ.
Зарим гадныхан энэхvv сонирхолтой бєгєєд жинхэнэ Хятад маягийн зуушыг идэх маш дуртай байдаг гэнэ. Учир нь Сунхуадань хэмээх энэхvv зоогийг дэлхийн хоолны цагаан толгойд “зуун наст”, “мянган наст” идээ гэж нэрлэдэг байна. Vvнээс vзэхэд ингэж боловсруулсан єндєг нь бараг л хэзээ ч мууддаггvйн дээр хvний эрvvл мэндэд маш сайн аж.
Бэлэн болсон даршилсан єндєг нь маш зєєлєн, мєлгєр боловч бас бат бєх болсон байдаг. Шар нь хар бараан єнгєтэй болж, цэлцэгнvvр шиг бvтэцтэй болдог байна. єндєгийг ингэж боловсруулахад гидроксид натри болон аммиак ялгардаг учраас сунхуадань бага зэрэг хурц vнэртэй бєгєєд євєрмєц амттай болдог.
Энэхvv зоогийг хvртэхдээ бага зэрэг уксус, имбирийн нунтаг vндэс юмуу шар буурцагны соустай хэрэглэвэл илvv амттай болно.