Түгжрэлд үрсэн цагаа Та гал тогоондоо хэмнэж болно

Түгжрэлд үрсэн цагаа Та гал тогоондоо хэмнэж болно

-Та түгжрэлд хамаг цагаа үрээд хүүхдүүдээ унтахаас нь өмнө арай гэж гэртээ амжиж орсон үедээ солонгос тогоочийн жороор амталсан бэлэн тактуритан, жеюг, булгогийг гал дээр тавиад л оройн хоол бэлэн болно. Хүсвэл ази хоолны бэлэн амтлагчуудаар ч хачирлаж болно. Богино хугацаанд танай гал тогоог тансаг рестораны ширээ шиг болгох шидтэй, ази хоолны амттан бүрийг цогцлоосон SunSea хэмээх брэндтэй та бид шинээр танилцах нь-

 

Азийн жинхэнэ амт SunSea

Өдөр бүр гэртээ өөрийн гараар хийж иддэг хоолноосоо зарим үед уйдах нь бий. Заримдаа яг л сувиллын, эмнэлгийн, эсвэл дэглэмийн хоол гэлтэй элдэв чимэггүй эгэл амттай болж орхино. Ийм үед өдөр тутмын өнөөх хоолнуудаасаа уйдаж, өөр амтыг хайгаад эхэлдэг шүү дээ. Томчууд бид ч яахав, тийм үедээ ажлын заваар гадуур хооллоод хүслээ гүйцээчихдэг билээ.

Харин хүүхдүүд?! Тэд яах билээ?

Хүүхдүүдэд үнэндээ “рестораны хоол” сонин биш байдгийг анзаарсан уу. Учир нь бидний гэрийн хоол гэж нэрлэдэг орос, европ маягийн хоол бол “рестораны” гэгддэг хоолны арай хялбаршуулсан хувилбар шүү дээ. Гуляш бол будаатай хуурга, тефтель бас л будаатай хуурга… гэхчлэн. Гадуур хооллоход тавагтай амттанаас гадна таашаал төрүүлдэг нэг зүйл нь тохилог орчин мөн боловч хүүхдүүдэд тэр хэрэгцээ төдийлөн чухал биш. Тэдэнд амттайгаа хүрвэл айлын хоол ч амттай. Энэ юу гэсэн үг вэ гэвэл тэдний хувьд өдөр тутам гэртээ иддэг хоол нь ялимгүй өөрчлөгдөхөд л түүнд баясдаг хэрэг.

Тансаг  зэрэглэлийн рестораны өндөр үнэтэй, шүүрхий стейкэнд биш халуун ногоогоор амталсан тахианы мөч, гахай өөхөнд хүүхдүүд илүү дурладгийг та анзаарсан байх. Тийм ч учраас сүүлийн жилүүдэд монголчуудын гэрийн хоолны цэсэнд хүч түрэн орж ирсэн тахиа, гахайны махыг өргөн хэрэглээний хүнс гэж тодотгохоос өөр аргагүй. Тахиа, гахайны махны хэрэглээг монголчуудад ойртуулсан нэг соёл нь яах аргагүй ази, тэр дундаа солонгос гал тогоо юм. Тахиа, гахайг ердийн аргаар буюу хонь, үхрийн мах шигээ чанаж, шарах үед жинхэнэ шидийг нь мэдрэх аргагүй. Харин халуун ногоонд амталж, ширмэн тавганд ил гар дээр шарж баймааж өнөөх часхийсэн ази амтыг амтлах боломжтой.

Өөрөөр хэлбэл, тахиаг тагкуритан, гахайг жеюг, үхрийг булгоги гэж нэрлэдэг тэр л амталгааны ази соёл  гахай, тахианы махыг монголчуудад ойртуулсан хэрэг.

Тахиа гэхээр тактуритан, гахай гэхээр жеюг хэмээн шууд л солонгос хоолны нэр санаанд тань бууж байгаа биз?

Тэгвэл өдөр тутамд гэртээ хийж болох боловч үргэлж шинэ, соргог амтыг мэдрүүлж байдаг тактуритан, жеюг, булгогийг бэлэн амталсан савлагаатайгаар худалдаалж эхэлснийг  та дуулсан уу?

Та түгжрэлд хамаг цагаа үрээд хүүхдүүдээ унтахаас нь өмнө арай гэж гэртээ амжиж орсон үедээ солонгос тогоочийн жороор амталсан бэлэн тактуритан, жеюг, булгогийг гал дээр тавиад л оройн хоол бэлэн болно. Хүсвэл ази хоолны бэлэн амтлагчуудаар ч хачирлаж болно. Богино хугацаанд танай гал тогоог тансаг рестораны ширээ шиг болгох шидтэй, ази хоолны амттан бүрийг цогцлоосон SunSea хэмээх брэндтэй та бид шинээр танилцах болох нь.

Амталсан тахиан махан тактуритан, гахайн махан жеюг, үхрийн махан жеюгийг солонгос гал тогооны жороор амтлан 1.2 кг-аар савлан бэлтгэснээс гадна цагаан будаа, элсэн чихэр, түүнчлэн Япон, Малайз, Хятад, Тайланд зэрэг зүүн өмнө Азийн орнуудын хоолны соёлыг шингээсэн сухарь, гучугару, хатаасан сонгино, гүнжидийн үр, цагаан гаа, хар, улаан перец зэрэг амтлагчийг авокадоны болон кокосын тос, ховор ургамлын орцтойгоор SunSea  брэнд Монголынхоо хэрэглэгчдэд хүргэж эхэллээ. Та гэрийнхээ дорх хөршийн дэлгүүрээс болон болон томоохон сүлжээ дэлгүүрүүдээс авах боломжтой. Мөн хүргэлтээр авах бол 77770055 дугаараар захиалгаа өгч болно.

 

Ази хоолны шимт тэжээл

Зүүн өмнөд Азийнхны хоол хүнсэнд тахиа, гахай, загас зэрэг цагаан мах голлодог. Энэ төрлийн мах нь уургийн нягтшил өндөртэй атлаа өөх тосны агууламжаар бага. Тэдний хоолыг мөн халуун ногоо буюу чилигүйгээр төсөөлөх аргагүй. Тэгвэл энэ халуун амтлагч өөртөө витамин С, фолийн хүчил, маш олон төрлийн антиоксидант агуулдаг. Тэдгээр хамгийн гол тод, халуун амтыг бүрдүүлэгч нь capsaicin хэмээх антиоксидант юм. Энэ нь хүний биеийн бодисын солилцоог идэвхжүүлж, өөх шатаалтыг нэмэгдүүлж, судсыг тэлж, улмаар даралт ихсэхээс сэргийлэх үйлчлэл үзүүлдэг.  Хэдий халуун амтлагч боловч ходоодны шүүс ялгаруулалтыг дэмжиж, хоол шингээлт, дуршлыг нэмэгдүүлдэг учраас хоол боловсруулах өвчний үед, тэрчлэн ходоодны шархлааны үед ч эмчилгээний зориулалтаар хэрэглэдэг.

Далай тэнгисийн ус, нар, элс гээд байгалийн онцлог нь зүүн өмнөд Азийнхны хоол хүнсийг төрөл бүрийн эрдэс бодис, төмөр, витаминаар баяжуулж, шош, вандуй, янз бүрийн үр ургамлаар хоолны нэр төрлийг нь нэмэгдүүлж өгдөг нь тэдний урт наслалт, эрүүл амьдралын хэв маягийнх нь үндэс юм.

Монголчууд бид эрс тэс уур амьсгал, эх газрын онцлогтоо дасан зохицож амьдарсаар ирсэн хэдий ч энэ цаг үед хоол, хүнсний нэр төрлөө нэмэгдүүлэх замаар уламжлалт хүнснээсээ авч чадахгүй эрдэс бодис, шим тэжээлээ нөхөх боломжтой нь сайхан.

Энэ боломжийг солонгос тогоочийн жор бүхий амталж бэлтгэсэн SunSea брэндийн гахай, тахиа, үхрийн мах, ази хоолны амтлагч Таны гал тогоонд авчрах болно.

Сэтгэгдэл

Уучлаарай энэ мэдээнд oдоогоор
сэтгэгдэл бичих боломжгүй байна.