1
Орц
- Үхрийн татсан мах - 1 кг
- Талхны үртэс - 2 атга
- Майонез - 2 халбага
- Өндөг - 1ш
- Сонгино - 1ш
- Сармис - 2-3 хумс
- Гурил
- Давс, перец - хүссэнээрээ
- Хүнсний тос
2
Хийх арга
Сармис, сонгиноо жижиглэж татсан махтайгаа холино. Сармисыг ногоо үрэгчинд үрэх, эсвэл няцлаад хийж болно. Дараа нь давс, перец болон нэг өндөг, майонезаа хийнэ.
Дээр нь талхны үртэс юм уу эрдэнэшишийн гурил хийгээрэй. Хэрэв танд "Манка" амуу будаа байвал бүр сайн, учир нь түүнийг хийснээр мах илүү шүүслэг, зөөлөн болдог.
Одоо бүх орцыг сайтар хутган хольж, жигд тараах үлдлээ.
Хайруулын тавгаа халаагаад өөрийн хэрэглэдэг тосоо хийгээрэй. Тэгэхдээ хэт ихийг хийж болохгүй.
Амталсан махнаас тасдаж аваад эхлээд бөөрөнхий, дараа нь зууван хэлбэрт оруулан алгаараа хавтгайлна. Тосонд хайрч байхад котлет тэлж зузаардаг тул махыг нимгэлэхээс бүү эмээгээрэй.
Дараа нь махаа гурилаар бүрээд тогоондоо хийж ширүүн гал дээр хайрна. Мах шаржигнуур бүрхүүлтэй болж, өнгө нь цайвар бор болох үед хүнсний цаас дэвссэн листэн дээр гаргана. Шарах шүүгээндээ хийгээд 170 хэмд 5-10 градус жигнэнэ.
Мөн та шарах шүүгээнд хийлгүйгээр зөвхөн хайраад гаргаж болно. Үүний тулд ердөө галаа багасгах хэрэгтэй.
Ингээд котлет бэлэн боллоо.