1
Орц
- 450 грамм стейкны цул мах
- 3 аяга үхрийн махан шөл (бульон)
- 1 ширхэг сонгино
- 1 халбага цөцгий
- 2 халбага эрдэнэ шишийн цардуул /corn starch/
- 3 халбага ус
- 2 аяга будаа
2
Хийх аргачлал
1. Махаа 2 см орчим урттай жижиг, дөрвөлжин болгон хэрчинэ
2. Хайруулын тавгаа халаан, цөцгийгөө хайлуулна
3.Үхрийн мах, сонгиноо хайруулын тавган дээрээ хийн хуурна
4. Үхрийн махан шөлөө нэмэн буцалгана. Буцалж эхлэнгүүт нь галаа багасган, шөлөө таглаад 1 цагийн турш зөөлөн галаар буцалгана.
5. Жижиг саванд эрдэнэ шишийн цардуулаа/corn starch/ устай хольж, шингэн болтол нь хутгана.
6. Бэлэн болгосон эрдэнэ шишийн цардуулан зуурмагаа буцалгасан шөлөн дээрээ нэмж, өтгөн болтол нь зөөлөн хутгаж, зөөлөн галаар буцалгана
7. 2 аяга будааг 2 халбага цөцгий хийн 4 аяга усаар агшаана. Буцалж эхэлмэгц нь галаа багасгаж зөөлөн галаар чанана.
8. Болсон будаагаа тавган дээр гарган дээр нь мах, сүмсээ тавина. Ингээд идэхэд бэлэн болно.