1
Шарсан төмстэй сэндвич
Барууны орнуудад шарсан төмсийг сэндвичтэй хамт идэх гол зууш гэж тооцдог. Гэтэл Британид шарсан төмсийг бүр сэндвичний хавчуурга болгож иддэг ажээ.
2
Лаазалсан бургер
"Trekking Burger" хэмээх брэнд нь бургерийг лаазалж зардгаараа онцлог. Лаазтай бургерийг усан дотор хийж халаагаад идэх боломжтой аж.
3
Шпагетти пончик
Шпагеттигээр хийсэн цагираган боовыг Италийн Наполи нутгийнхны иддэг "шпагетти фриттата" хэмээх пастаг өндөг, бяслагтай шарсан хоолноос санаа авч бүтээжээ.
4
"Тамаго Гохан"
Өндгийг дэлхийн олон орнуудад шарах, чанах гэсэн үндсэн хоёр аргаар бэлтгэж иддэг. Гэтэл Япончууд өглөөний цайндаа агшаасан будаан дээр түүхий өндөг хагалж хийгээд л идчихдэг байна.
5
"Дондурма"
Туркчүүд зайрмагийг хөөлгөж, сунгаж идэх дуртай гэнэ. Тиймдээ ч тэд уламжлалт байдлаар зайрмагаа идье гэвэл хутга, сэрээ ашиглах хэрэгтэй ажээ.
6
Tavuk Göğsü
Тахианы мах, дессерт хоёрыг нийлүүлээд хольж иднэ гэхээр таны санаанд бууж байна уу? Туркчүүд тахианы мах, будааны гурил, синнамон, чихэртэй сүүг хольсон "Tavuk Göğsü" гэдэг хоол иддэг ажээ.
7
"Yukhoe"
Түүхий махнаас бүх тосыг нь шүүж, шар буурцаг, элсэн чихэр, сесамэгийн тостой соусанд сойгоод бэлэн болдог энэхүү хоолыг солонгосчууд "yukhoe" гэж нэрлэдэг.
8
"Санкаяа"
Хулууг аяга болгон ашигласан "Санкаяа" хэмээх хоол Тайландад бий. Хулууг хөндийлөөд дотор нь наргил модны сүү, өндөг хийн жигнэснээр тус хоол бэлэн болдог байна.
9
Гадил жимсний кетчуп
Филиппинчүүд хоолоо амтлахын тулд гадил жимсний кетчуп юм уу соус ашиглах нь энгийн үзэгдэл ажээ. Гадилтай кетчуп нь ердийн улаан лоольний кетчупаас яльгүй чихэрлэг байдаг байна.
10
Шарсан масло
Маслог шарахаар хайлчихдаггүй юм уу гэж та асууж магадгүй. Тус хоолыг хийхдээ эхлээд маслог хөлдөөгөөд дараа нь зуурсан гурилаар бүрээд шардаг аж.
11
Махтай цэлцэгнүүр
Цэлцэгнүүрийг заавал амттан маягаар идэх хэрэггүй ажээ. Олон төрлийн мах, ногоо бүхий цэлцэгнүүр Америкт худалдаалагддаг байна.
12
Үхрийн махтай цай
Махаар шөл хийхээс гадна бас цай хийж болдог байна. Британий энэхүү ундаа нь ханиадыг анагаах уламжлалт эм гэж тооцогддог аж.
13
"Мартабак"
Индонезичууд бяслагийг шоколадтай хольж иддэг гэвэл та итгэх үү. Шарвин маягийн "Мартабак" гэх хоолоо тэд хайлуулсан шоколад дээр бяслаг хийн хачирладаг байна.
14
Spaghettieis
Паста шиг харагдаж байгаа ч энэхүү амттанг германд зайрмагаар хийдэг аж.
15
Сонгинотой зайрмаг
Зайрмаг сүүлийн үед маш олон амт, хольцтой болсон. Тэгтэл Хятадуудад энэ нь хангалтгүй санагдсан бололтой, ногоон сонгинотой зайрмаг хийхээр сэджээ.