1
Орц - (20 - 22 ширхэг болно)
- Бүлээн ус - 1.5 аяга
- Сүү - 1/3 аяга
- Давс - 2 цайны халбага
- Хөөлгөгч - 2.5 цайны халбага
- Элсэн чихэр - 1 хоолны халбага
- Ургамлын тос - 2 цайны халбага
- Гурил - 3.5 аяга
- Үхрийн мах - 450 гр
- Ургамлын тос - 2.5 хоолны халбага
- Сонгино - 1 ширхэг
- Сармис - 1 хумс
- Давс - 1 цайны халбага
- Хоол амтлагч - 1/2 цайны халбага
- Хар перец - 1/4 цайны халбага
- Хэрчсэн ногоон сонгино - 2 хоолны халбага
- Гоньд - 1 цайны халбага
- Масло - 4-6 цайны халбага
2
Бүлээн ус, сүүгээ дунд зэргийн хэмжээтэй саванд хийж, дээр нь тос, хөөлгөгч болон элсэн чихрээ нэмээрэй.
3
Дараа нь гурилаа хийж, зуурч бэлтгээд дулаан газарт битүү таглан, 1 цаг 30 минут байлгах хэрэгтэй.
4
Одоо харин махаа бэлтгэе. Үхрийн махаа татаж, дээр нь ургамлын тос, сонгино, сармисаа хийгээд гал дээр хуурна. Ойролцоогоор 4 минут хуурсны дараа давс, хоол амтлагч, хар перец зэргээ хийгээрэй. Харин махаа болсны дараа ногоон сонгино, хэрчсэн гоньдоо хийж хутгана.
5
Өмнө нь зуурсан гурилаа хөөсөн эсэхийг шалгаад пирошкины гурилаа бэлтгэнэ. Хэсэг гурил тасдаж аваад зөөлөн элдээд, томхон амсартай аягаар дарж, гурилаа тасдаарай.
6
Гурил тус бүрийн голд махнаасаа авч тавих бөгөөд дээр нь багахан масло хэрчиж нэмнэ.
7
Мэдээж пирошкигоо цэвэрхэн чимхэж, шарахад бэлгэн болгож тавих ёстой.
8
Тосоо халааж, хангалттай халсан гэж үзвэл, тосруугаа хийж, шаргал өнгөтэй болтол нь шараарай.
9
Ингээд л таны амттай сайхан "пирошки" бэлэн болох юм. Хоолоо өөрийн хүссэн амтлагчтайгаа хольж идэж болно.
Та сайхан хооллоорой!