Харин хүний биеийн бүхий л хэсэгт онцгой сайн нөлөө үзүүлж, өвчин зовлонг үгүй хийх жимс бол бид бүгдийн сайн мэдэх хасарваань юм.
1
Төмрөөр баян
Хасарваань нь төмрийн агууламж өндөр тул цус багадалтаас сэргийлдэг бөгөөд жирэмсэн эхчүүд болон хүүхдүүд идэж хэрэглэхэд тохиромжтой билээ. 100 гр хасарваань нь 0.9 мг төмрийн агууламжтай төдийгүй үүнийг өдөр бүр идсэнээр нэг өдөрт авах ёстой нийт төмрийн хэмжээний 11 хувийг бүрдүүлдэг байна.
2
Суулгалтаас сэргийлнэ
Энэхүү жимс нь калигаар ч мөн баялаг бөгөөд энэ нь бактерийг устгах шидтэй байдаг тул суулгалт, ходоод гэдэсний өвчлөлөөс сэргийлдэг. Хэрэв та гүйлгэж эхэлсэн бол хасарваанийг идээд үзээрэй.
3
Өтгөн хаталтыг эмчилнэ
Өтгөн тань хатаж, зовоогоод байна уу? Тэгвэл хасарваанийг усанд хийж, хонуулаад өглөө нь уугаарай. Удахгүй гэдэс тань суларч, хатсан өтгөн гарч, санааг тань амраах болно.
4
Тураах ач тустай
Та өглөө өлөн ходоодон дээрээ хасарваань идвэл тураах онцгой нөлөөтэй байдаг. Гэхдээ хэт их идэхээс татгалзах хэрэгтэй. Учир нь хасарваань чихрийн өндөр агууламжтай бөгөөд зөвхөн өглөө өлөн дээрээ идэх нь жинг бууруулж, гоолиг сайхан биетэй болоход тус болдог байна.
5
Холестериний хэмжээг тэнцвэржүүлнэ
Та энэхүү жимсийг идсэнээр ахиж холестериний хэмжээ ихэсч, таргалах вий гэх айдасгүй болох юм. Энэ нь бие дэх холестериний хэмжээг тэнцвэржүүлж, биеийг эрүүлжүүлэгч хамгийн шилдэг жимс юм.
6
Зүрхэнд сайн
Хасарваанийг буцалсан усанд хийж хонуулаад, өглөө нь уух юм уу, эсвэл жимсээ блэндерт хийж нухаш болгож идэж хэрэглээрэй. Энэ нь таны зүрхэнд онцгой сайн нөлөө үзүүлж, хатгуулах, түргэн цохилж, давчдах болон зүрхний шигдээс өвчнөөс сэргийлдэг аж.
7
Цусны даралтыг тогтворжуулна
Цусны даралт өндөртэй, үүнээс болж зовж шаналдаг хүмүүст эмч нар хасарваань идэхийг зөвлөдөг байна. 5-6 ширхэг чавганд 80 мг магни агуулагдах бөгөөд энэ нь цусанд нөлөөлж, даралтыг тэнцвэржүүлдэг. Ойролцоогоор 370 мг магни нь цусны даралтыг бууруулж чаддаг гэх судалгаа хүртэл байдаг ажээ.
8
Хүчтэй өвдөлтийг намдаана
Бие эрхтэн гэнэт хүчтэй өвдсөн, хатгуулсан үед хасарваань хэрэглэхэд сайн нөлөө үзүүлдэг. Дээр дурдсанчлан энэхүү жимс нь калигаар баялаг билээ. Харин кали нь мэдрэлийн системд нөлөөлж, хүчтэй өвдөлтийг намдааж, нэг ёсондоо өвчин намдаагчийн үүргийг гүйцэтгэдэг юм.