1
Бяслагаа хатаахгүй байх арга
2
Өндгөө ургамлын тосоор нимгэн тосолчихвол шинэхэн байдлаа 3-4 долоо хоногоор илүү хадгална.
3
Цагаан гаа арилгахад хэцүү байгаа бол халбагаар хусч болно.
4
Дуусаж буй майонезны саванд бага зэрэг оливын тос, нунтаг халуун ногоо, уксус хийж сэгсэрч холиод л салат амтлагч бэлэн боллоо.
5
Жимсгэнийг хэдхэн дусал уксустай усанд хийн хөргөгчинд хадгалвал амархан исэж, муудахгүй.
6
Сонгиноо цаасан уутанд хийж хадгалвал дор хаяж 2 сар муудахгүй.
7
Дуусаж буй "Nutella"-ны шилэн дотор халуун сүү хийгээд хэсэг байлгаарай. Халуун шоколад уумаар л байгаа биз дээ?
8
Цоохор майлзыг хадгалахдаа мөнгөлөг цаасанд ороовол шинэхэн байдлаа бүтэн сарын турш хадгална.
9
Яншуй болон бусад нарийн ногоонуудыг жижиглэн хэрчээд мөсний саванд хийж, дээрээс нь хайлуулсан цөцгийн тос, эсвэл оливын тос хийж хөлдөөгөөрэй. Үүнийгээ дараа нь салат, болон хоолонд хийж болно.
10
Байцаагаа хадгалахдаа гялгар биш цаасан уутанд хийж байгаарай.
11
Зөөлөрсөн чипс болон жигнэмэгийг богино долгионы зууханд халаавал эргээд шинээрээ болох болно.
12
Өндөгөө чанахын өмнө 2-3 минут маш сайн сэгсэр. Чанасны дараа ийм болно.
13
Төмс алим хоёрыг хамт хадгалвал аль аль нь мууддаггүй давуу талтай.