Доорх хаягаар холбогдож дэлгэрэнгүй мэдээлэл авна уу.
99093445
info@caak.mn
facebook
Хуурай орны чихэрлэг амттай энэхүү жимс "Рамбутан" хэмээх хачирхалтай нэртэй болжээ.
Салиндрын ургамалд хамаарах бөгөөд ойн самарны хэмжээтэй ойролцоо байдаг.
Улаан, шар хатуу хальстай бөгөөд хальсны эргэн тойронд урт, зузаан үс бий.
Яс нь боргоцой мэт амтагддаг бөгөөд ясыг нь хүртэл идэж болдог байна.
Гэхдээ ихэнхи цагаан хоолтнууд зөвхөн жимсийг нь идэх дуртай байдаг. Өнөөдрийн байдлаар энэхүү жимсийг Индонези, Малайз, Тайландад тарьж ургуулдаг.
Рамбутан нь кальци, уураг, нүүрс ус, төмөр, С витамин, фосфор, никотины хүчлээр баялаг. Илчлэг багатай байдаг учир хоолны дэглэм барьж буй хүмүүст нэн тохиромжтой.
Зүүн азийн орнуудад маш ихээр ашиглагддаг бөгөөд Тайландад рамбутан жимсэнд зориулсан өдөрлөг хүртэл зохиогддог ажээ.
Рамбутаныг шинээр нь эсвэл даршилсан байдлаар хэрэглэдэг. Жимсний салатанд хийж болно.
Удаан хадгалаж болдоггүй бөгөөд идэхийн өмнөхөн хальсийг нь хуулж хэрэглэдэг. Яс болон зөөлөн эдийг нь холихгүйн тулд маш болгоомжтой идэх хэрэгтэй.