Намар идэхэд тохиромжтой жимс, ногоо

2014-10-13, 02:01
15,317
Намрын улиралд жимс жимсгэнэ, хүнсний ногоо хамгийн амттай, шим тэжээлтэй байдаг. Тэгвэл намрын улиралд та хангалттай жимс жимсгэнэ, ногоо идэж байвал өвөл өвдөхгүй, эрүүл саруул байх боломжтой юм. Ингээд намрын улиралд идэхэд тохиромжтой жимс, хүнсний ногооны талаар хүргэе.
Намар идэхэд тохиромжтой жимс, ногоо

1, Алиманд А, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, Н, PP амин дэмүүд ихээр агуулагддаг байна.

www.caak.mn

2. Усан үзэм: Шинэхэн усан үзмэнд А, С, Е, В, РР, Н зэрэг амин дэмүүд болон төмөр, кальци, кали, магни, натри, фосфор, хлор гэх мэт амин дэмүүд байдаг байна.

www.caak.mn

3. Самар: B1, B2, C, PP, төмөр гэх мэт олон төрлийн витамин агуулагддаг байна.

www.caak.mn

4. Нохойн хошуу: А, С, В, Е амин дэмүүд байх бөгөөд хандалж уухад тохиромжтой ажээ.

www.caak.mn

5. Чацаргана: Чацарганы тос гаргах болон цайнд нэмж уудаг.

www.caak.mn

6. Аньс: С амин дэм болон кали, кальци,марганц агуулагдана. Компот, чанамал хийхэд нэн тохиромжтой.

www.caak.mn

7. Цангис: Их хэмжээний С, РР амин дэмийг агуулсан байдаг.

www.caak.mn

8. Улаан манжин: В, PP амин дэм болон төмөр, йод, кали, кальци, магни агуулсан.

www.caak.mn

9. Мөөг: 9, 10 сар мөөг түүхэд тохиромжтой үе. Мөөгийг хатааж, чанаж, шарж, давсалж олон төрлийн аргаар хэрэглэж болно.

www.caak.mn

10. Хулуу: A, B, C, D, E, Т, PP амин дэмээр баялаг бөгөөд төмөр, каротин, цинк, фосфор агуулагдана.

www.caak.mn

Сурталчилгаа (15)
Хаах

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд caak.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
0/1000
  • ×
    Хариулах ({[{ cmmnt.children.length }]})
    0/1000
    • {[{ childComment.username }]} {[{ childComment.ip_address }]} ×
      {[{ childComment.text }]}
      {[{ childComment.dislike_count }]}
    • Бусад сэтгэгдэл ()
  • Бусад сэтгэгдэл ()