Хөргөгчид хадгалах хэрэггүй 16 хүнс

Бүх бүтээгдэхүүн бага температурт шинэхэн байдлаа хадгалж үлддэггүй. Зарим хүнс хөргөгчинд таны бодож байгаагаас ч хурдан муудах эрсдэлтэй. Ингээд эдгээр бүтээгдэхүүнийг та бүхэнд танилцуулж байна. 

Хөргөгчид хадгалах хэрэггүй 16 хүнс

1 Тарвас өрөөний температурт амтаа илүү сайн хадгалдаг

Гэхдээ хэрэв та аль хэдийнээ тарвасаа зүсчихсэн бол хөргөгчийн хэрэг зайлшгүй хэрэгтэй болно гэдгийг анхаараарай.

Тарвас өрөөний температурт амтаа илүү сайн хадгалдаг

2 Бага температурт гадил удаан боловсорч хурдан мууддаг.

Бага температурт гадил удаан боловсорч хурдан мууддаг.

3 Төмсийг сэрүүн газар хадгалах ёстой ч хөргөгчид хадгалж болохгүй

Хөргөгчид төмс чихэрлэг болж харладаг байна

Төмсийг сэрүүн газар хадгалах ёстой ч хөргөгчид хадгалж болохгүй

4 Төмсний адилаар сонгиныг хүйтэн хуурай нөхцөлд хадгалах хэрэгтэй.

Харин хөргөгч чийглэг байx нь хөгц үүсгэх эрсдэлтэй байдаг.

Төмсний адилаар сонгиныг хүйтэн хуурай нөхцөлд хадгалах хэрэгтэй.

5 Саримс ч бас бага температурт дургүй

Гэхдээ хэрчсэн нөхцөлд хэдэн долоо хоног хөргөгчид хадгалах боломжтой.

Саримс ч бас бага температурт дургүй

6 Зөгийн балыг муутгах 'хэцүү'

Ийм ч учраас өрөөний хэмд хүссэнээрээ хадгалж болдог. Гэвч хөргөгчид хадгалах үед зөгийн бал талсжиж бөөгнөрдөг байна.

Зөгийн балыг муутгах 'хэцүү'

7 Улаан лооль

Хүйтэн хэм улаан лоолийн амтыг бууруулж, тэдгээрийг зөөлөн бүтэцтэй болгодог учир тавиур дээр өрөөний хэмд хадгалах нь зөв. Улаан лоолийг бүрэн боловсорч дуусмагц түр зуур хөргөгчид хадгалж болох юм.

Улаан лооль

8 Сүмс

Уксусын сүмс (кетчуп гэх мэт) нь бактери, хөгцөд өртдөггүй тул бусад амтлагчийн хамт хадгалах боломжтой.

Сүмс

9 Хөргөгчид талх хатах, хөгцрөх аюултай.

Хөргөгчид талх хатах, хөгцрөх аюултай.

10 Nutella болон бусад самар-шоколадны зуурмагууд бага температурт амтаа алддаг

Nutella болон бусад самар-шоколадны зуурмагууд бага температурт амтаа алддаг

11 Aлим маш удаан хадгалагддаг, иймд заавал хөргөгчид хийх хэрэггүй

Aлим маш удаан хадгалагддаг, иймд заавал хөргөгчид хийх хэрэггүй

12 Оливын тосыг бага хэмд хадгалснаар өтгөн бүтэцтэй болдог.

Оливын тосыг бага хэмд хадгалснаар өтгөн бүтэцтэй болдог.

13 Кофег хөргөгчид хадгалснаар амт нь өөрчлөгдөх эрсдэлтэй байдаг

Тийм учраас үүний оронд битүүмжилсэн саванд хийгээд тавиур дээр хадгалах нь зөв.

Кофег хөргөгчид хадгалснаар амт нь өөрчлөгдөх эрсдэлтэй байдаг

14 Самар

Арилгасан самар хөргөгчийн бусад хоол хүнсний үнэрийг өөртөө шингээж амтаа алддаг муу талтай.

Самар

15 Тоор, чангаанз нь амт үнэрээ тасалгааны хэмд илүү сайн хадгалдаг.

Тоор, чангаанз нь амт үнэрээ тасалгааны хэмд илүү сайн хадгалдаг.

16 Батерей

Зай идэх зүйл биш ч түүнийг хөргөгчид хийснээр илүү удаан ажиллана гэсэн яриа байдаг. Энэ нь худлаа.

Батерей

Сурталчилгаа (15)
Хаах

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд caak.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
0/1000
  • ×
    Хариулах ({[{ cmmnt.children.length }]})
    0/1000
    • {[{ childComment.username }]} {[{ childComment.ip_address }]} ×
      {[{ childComment.text }]}
      {[{ childComment.dislike_count }]}
    • Бусад сэтгэгдэл ()
  • Бусад сэтгэгдэл ()