1
Тарвас өрөөний температурт амтаа илүү сайн хадгалдаг
Гэхдээ хэрэв та аль хэдийнээ тарвасаа зүсчихсэн бол хөргөгчийн хэрэг зайлшгүй хэрэгтэй болно гэдгийг анхаараарай.
2
Бага температурт гадил удаан боловсорч хурдан мууддаг.
3
Төмсийг сэрүүн газар хадгалах ёстой ч хөргөгчид хадгалж болохгүй
Хөргөгчид төмс чихэрлэг болж харладаг байна
4
Төмсний адилаар сонгиныг хүйтэн хуурай нөхцөлд хадгалах хэрэгтэй.
Харин хөргөгч чийглэг байx нь хөгц үүсгэх эрсдэлтэй байдаг.
5
Саримс ч бас бага температурт дургүй
Гэхдээ хэрчсэн нөхцөлд хэдэн долоо хоног хөргөгчид хадгалах боломжтой.
6
Зөгийн балыг муутгах 'хэцүү'
Ийм ч учраас өрөөний хэмд хүссэнээрээ хадгалж болдог. Гэвч хөргөгчид хадгалах үед зөгийн бал талсжиж бөөгнөрдөг байна.
7
Улаан лооль
Хүйтэн хэм улаан лоолийн амтыг бууруулж, тэдгээрийг зөөлөн бүтэцтэй болгодог учир тавиур дээр өрөөний хэмд хадгалах нь зөв. Улаан лоолийг бүрэн боловсорч дуусмагц түр зуур хөргөгчид хадгалж болох юм.
8
Сүмс
Уксусын сүмс (кетчуп гэх мэт) нь бактери, хөгцөд өртдөггүй тул бусад амтлагчийн хамт хадгалах боломжтой.
9
Хөргөгчид талх хатах, хөгцрөх аюултай.
10
Nutella болон бусад самар-шоколадны зуурмагууд бага температурт амтаа алддаг
11
Aлим маш удаан хадгалагддаг, иймд заавал хөргөгчид хийх хэрэггүй
12
Оливын тосыг бага хэмд хадгалснаар өтгөн бүтэцтэй болдог.
13
Кофег хөргөгчид хадгалснаар амт нь өөрчлөгдөх эрсдэлтэй байдаг
Тийм учраас үүний оронд битүүмжилсэн саванд хийгээд тавиур дээр хадгалах нь зөв.
14
Самар
Арилгасан самар хөргөгчийн бусад хоол хүнсний үнэрийг өөртөө шингээж амтаа алддаг муу талтай.
15
Тоор, чангаанз нь амт үнэрээ тасалгааны хэмд илүү сайн хадгалдаг.
16
Батерей
Зай идэх зүйл биш ч түүнийг хөргөгчид хийснээр илүү удаан ажиллана гэсэн яриа байдаг. Энэ нь худлаа.