1
Макарон гоймон
Ихэнхдээ ийм бүтээгдэхүүнийг дунджаар 12-24 сар хадгалах боломжтой байдаг. Гэхдээ 30-аас бага градуст, хуурай нөхцөлд уг гоймонг хамгийн багадаа 1-2 жил хадгалж болдог.
2
Вакумжуулсан цай, кофе
Вакум савлагаатай бүтээгдэхүүний хадгалах хугацааг 2 жил гэж заадаг. Гэхдээ хүнсний мэргэжилтнүүд тэдгээрийг зөв температурт, тохирсон нөхцөлд хадгалбал вакумжуулсан цай, кофенд дуусах хугацаа байдаггүй гэдгийг дуу нэгтэйгээр хэлдэг. Тэгэхээр та 5 жилийн дараа ч ийм савалгаатай цайг найруулаад ууж болох юм. Мэдээж цаг хугацаа өнгөрөхийн хэрээр үнэр нь арилж, амт нь бага зэрэг сул болох магадлалтай.
3
Хийжүүлсэн ундаа
Дүрэм ёсоор бол хийжүүлсэн ундааг 180 хоногийн дотор хэрэглэх ёстой. Гэхдээ энэ төрлийн ундаанд маш олон химийн бодис агуулагддаг ба үүнд байгалийн гаралтай элсэн чихэр хийдэггүй учир найрлагад орсон зүйлсээс нь хамаарч шошго дээрх хугацааг нь бага зэрэг хэтрүүлсэн ч болдог аж.
4
Чипс
Чипсийг халуун температур, өндөр даралт дор хийдэг ба үүнд их хэмжээний байгалийн гаралтай хамгаалагч болох давс ордог юм. Тиймээс чипсийг хугацаа нь дууссан ч идэж болно. Мэдээж бага зэрэг зөөлөрнө. Гэхдээ энэ нь ямар ч аюулгүй юм.
5
Өндөг
Өндгийг 25-с бага градуст 90 хүртэл хоног хадгалж болдог. Өндөг хадгалах хамгийн тохиромжтой агаарын температур бол:-2-0 градусын хэм юм. Учир нь ийм градуст бактери үржих боломжгүй байдаг аж. Мөн өндгийг хөргөгчийн хаалганд биш харин дотор тавиур дээр нь тавих хэрэгтэйг санаарай.