1
Хоол идсэний дараа жимс идэх
Хоолны дараа идсэн жимс нь хоол боловсруулах үйл ажиллагаанд саад учруулдаг байна. Хоол идэхийн нэг цагийн өмнө эсвэл хоол идсэний нэг цагийн дараа жимс идвэл гэдэс тань танд баярлалаа гэх болно.
2
Хоол идэх үед болон дараа нь их хэмжээний цай уух
Цайны ааганд их хэмжээний хүчил агуулагдсан байдаг учир уурагтай хүнс боловсруулах явцыг удаашруулдаг байна.
3
Хэрвээ та хоол идэхдээ бүсээ чангалсан байсан бол битгий суллаарай
Хоол идэхдээ бүсээ чангалсан байсан бол бүсээ суллах үед таны идсэн хоол боловсорч амжихгүйгээр бүхлээрээ доош орох болно. Тиймээс бага зэрэг хүлээх хэрэгтэй.
4
Хоолны дараа тамхи татах
Хоолны дараа тамхи татах нь эрүүл мэндийг маш ихээр хохироодог байна. Судлаачдын үзэж байгаагаар хоолны дараа татсан нэг ширхэг тамхины хор уршиг арван ширхэг тамхины хортой тэнцдэг гэнэ.
5
Хоолны дараа усанд орж болохгүй
Усанд орох нь гар, хөл болон биеийн дээд хэсэг дэхь цусны эргэлтийг түргэсгэдэг. Харин ходоод орчмын цусны хэмжээ багасдаг байна.
6
Ажлынхаа завсраар хооллодог бол
“99 наслахыг хүсвэл хоол идсэнийхээ дараа 100 алхам хий” гэсэн үг байдаг ч энэ нь хоол боловсрох үйл явцыг удаашруулдаг байна. Иймд хоол идсэний дараа биендээ хэт ачаалал өгөхгүй байхыг хичээгээрэй.
7
Хоол идсэний дараа унтах
Яагаад ч юм хоол идсэний дараа сайхан унтмаар санагдах үе байдаг. Гэвч хоол идсэний дараа унтах нь ходоодны шарх үүсэх эх үүсвэр болдог.