1. Мексик шөл
Үүнийг хийхэд авокадо шөл, халуун ногоо, тахианы мах, цөцгий зэрэг орно. Ханиад томууг нам дарагч хэмээн Мексикчүүд үздэг ажээ.
2. Словен шөл
Ногоотой, бөөрөнхий махтай шөл л гэсэн үг. Аминдэмээр баялаг, амт чанар сайтай...
3. Эрдэнэ шишийн гурилны шөл
Бразилчуудын хамгийн дуртай энэ зутан шөлөнд эрдэнэ шишийн гурил, зайдас, байцаа ордог байна.
4. Шошны шөл
5. Унгар борщ
Хонины махаар шөл гаргаж цөцгийгөөр амтлан иддэг ажээ.
6. Арвайн шөл
Германчуудын үндэсний хоолнуудын нэг бөгөөд арвайн гурил, зайдас, шош голчлон ордог байна.
7. Банштай шөл
Европын улсуудад өргөн тархсан энэхүү шөлөнд тахианы мах, тахианы махаар хийсэн банш ордог байна.
8. Унгар шөл
Цэцэгт байцаа, халуун чинжүү, хонины махан банш 3 бол хамгийн төгс зохицол юм. Халуун ногоо, маханд дурлагчдын таашаах шөл.
9. Загасны толгойн шөл
Орос үндэсний хоол болох загасны толгойн шөл нь витаминаар баялаг, хамгийн тэжээллэг шөл юм.
10. Борщ
Оросуудын нэрийн хоол болсон энэхүү хүрэн манжингийн шөл нь С витаминаар баялаг бөгөөд цөцгий, хар талхаар хачирлаж идвэл бүр янзтай.
11. Япон рамен
Гар аргаар хийсэн гоймон, халуун ногоо, чанасан өндөг зэрэг маш олон төрлийн орцоор хийж болох амттай бөгөөд амархан хоол.
12. Халуун ногоотой хулууны зутан шөл
13. Гахайн мах, шоштой шөл
Унгар үндэсний шөл бөгөөд хурц амттай, халуун ногоотой тул ханиад томуу, элдэв өвчнийг дарах шидтэй аж.
14. Цагаан борщ
Польш ард түмний дуртай шөл бөгөөд цөцгий, утсан хиам, чанасан өндөг, хар перецзэрэг орно.
15. Хорхогны шөл
Манай Монголчуудын дуртай шөл бөгөөд ийм шөл ходоодны илчийг нэмэгдүүлж тамир тэнхээг оруулна. Үүнийг улайтгасан чулуугаар хорхоглож хийж болохоос гадна бүтэн хонины махаар хийсэн хорхогны шөл ч үүнтэй мөн ижил эмчилгээний чанартай.