Шоколадтай амттан хэрхэн хийх вэ?

2015-09-24, 19:40
10,342
Шоколадтай бялууг бүх цаг үеийн хамгийн тансаг амттангаар тодруулахад буруудах зүйл байхгүй болов уу. Тэр тусмаа шоколадтай “cupcake” буюу аягатай бялууг хүүхдүүд их сонирхдог, хийхэд ч амархан жорыг хүргэж байна.Та туршаад үзээрэй.
Шоколадтай амттан хэрхэн хийх вэ?


Орц:
- 150гр масло
- 150гр элсэн чихэр
- 175гр гурил
- 3ш өндөг
- 1 цайны халбага ванил
- 50гр шоколадны үйрмэг
- 50гр чихэргүй какао

Хийх арга:
1. Шарах шүүгээгээ 180 градуст халаагаад, 12 цаасан аягыг тусгай саванд суурилуулан бэлдэнэ.



2. Шарах шүүгээ халж байх хооронд өндгөө хагалж, сайтар хутгана.



3. Шоколадны үйрмэгээсээ бусдыг нь өндөгтэйгээ хольж сайтар хутгана. Гурилаа сайн задалж, ширхэггүй болгох хэрэгтэй.



4. Миксер ашиглан 2 минутын турш хөвсгөр бөгөөд ширхэггүй болтол нь холиод бэлэн болмогц цаасан аяга руугаа хийнэ.



5. Жижиг халбага ашиглан цэвэрхэн хийгээрэй.



6. Зуурмагаа хийж дуусаад дээрээс нь шоколадны үйрмэгээ (жижиг шоколад байж болно) тавина.



7. Шарах шүүгээндээ хийгээд 18-20 минутын турш болгоно. Бялуу тань хөвсийж, хөөх ёстойг анхаараарай.



8. Бэлэн болсон бялуугаа гаргаж ирээд хэдэн минут хөргөөнө.



9. Крем, шоколад зэрэг хүссэн зүйлсээрээ чимэглээрэй. Ингээд таны амттан бэлэн боллоо.



Сурталчилгаа (15)
Хаах

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд caak.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
0/1000
  • ×
    Хариулах ({[{ cmmnt.children.length }]})
    0/1000
    • {[{ childComment.username }]} {[{ childComment.ip_address }]} ×
      {[{ childComment.text }]}
      {[{ childComment.dislike_count }]}
    • Бусад сэтгэгдэл ()
  • Бусад сэтгэгдэл ()