Доорх хаягаар холбогдож дэлгэрэнгүй мэдээлэл авна уу.
99093445
info@caak.mn
facebook
1. Хинкали бол гүржийн үндэсний хоол юм.
Нимгэн элдсэн гурилд махаа хийн чимхэхдээ өвөрмөц уут байдлаар хуниас үүсгэн дээр нь “сүүл” үлдээдэг байна. Махаа сонгохдоо, шөл их гардаг махыг сонгодог. Бэлэн болсон хинкалийг шөлийг нь асгахгүйн тулд сүүлнээс нь барьж ёроол хэсгээс нь хазаж иддэг байна.
2. Манты
Манты бол Төв Ази, Турк, Татар, Башкир болон Солонгосын ард түмний үндэсний хоол юм. Манты баншийг жигнэж болгодог бөгөөд өөхтэй хонины мах, үхрийн, ямааны, тэмээний, тэр ч байтугай төмсөөр хийж болдог байна. Махаа сонгино, сармис болон хулуугаар амталдаг ажээ.
3. Хятадад бас үүнтэй ижил хоол байдаг.
Жишээ нь, гурвалжин хэлбэртэй "Зиазуо" хэмээх баншийг гахайн мах болон байцаагаар хийдэг. Эсвэл ихэвчлэн шөлтэй өгдөг "вонтон" хэмээх банш ч байна. Үүнийг хийхдээ махандаа мөөг, залуу хулсны ишийг хийдэг байна.
Ер нь бол хятадууд баншыг янз бүээр хийдэг.
4. Еврейчүүд креплах хэмээх банш хийдэг.
Эн нь Буриад болон Монголчуудын банш банштай төстэй. Заримдаа дөрвөлжин эсвэл гурвалжин хэлбэртэй хийдэг байна. Үүнийг хийхдээ махнаас гадна жимс ногоогоор ч хийж болдог.
5. Энэ бүгд өөр хоорондоо ижил төстэй баншыг хятадаас гаралтай гэх хүмүүс их байдаг. Гэхдээ одоо болтол Баншыг анх ямар улс үндэстэн хийж эхэлсэн талаар маргаантай байдаг. Та юу гэж бодож байна?