Шанхайн хүнсний зах

2014-10-24, 04:13
14,492
Шанхайн энэ хуучин зах нь зөвхөн нутгийн оршин суугчдад зориулсан байдаг байна. Тиймээс ч худалдаалагдаж буй бараа нь өндөр зэрэглэлийн худалдан авагчдын сэтгэлд төдийлөн нийцэхгүй болов уу. Гэхдээ тэд өндөр зэрэглэлийн худалдан авагчдын сэтгэлийг өөрсдөдөө татахыг ч төдийлөн хичээдэггүй ажээ. Ингээд Шанхайн зах дээр худалдаалагддаг сонирхолтой зарим нэг бүтээгдэхүүнээс сонирхоцгооё.
Шанхайн хүнсний зах


1. 片皮鸭 (пянь пи я) — хальстай нугасны мах. Аливаа нэгэн зоогонд өгөхийн өмнө жижиг хэсгүүд болгон хуваадаг бөгөөл гадна хальс нь шаржигнасан байдаг байна.

www.caak.mn

2. 洋葱饼 (ян цун бин) — сонгинотой бин.

www.caak.mn

3. Хаа сайгүй л зардаг байна. Сонгиноо гурилан дотроо хийгээд, шараад бин бэлэн болно.

www.caak.mn

4. 山楂 (шань чжа) – долоогоно. Чихрэнд дүрж иддэг байна.

www.caak.mn

5. 纸皮核桃 (чжи пи хэ тао) – цаасан ястай самар. Гаднах ясыг нь хагалахад амархан байдаг учир ийнхүү нэрлэх болсон байна.

www.caak.mn

6. 红根芋艿 (хун гэн юй най) – таро. Чихэртэй төмс шиг амттай ч, өнгө нь өөр байдаг байна.

www.caak.mn

7. 年糕 (нянь гао) – наалданги будаагаар хийсэн жигнэмэг. Өмнө нь шинэ жилийн үеэр хийдэг байсан ч одоо бол өдөр бүр зардаг болсон байна.

www.caak.mn

8. 冬枣 (дун цзао) – өвлийн улаан чавга. Хамгийн амттай жимсгэний нэг.

www.caak.mn

9. 黄秋葵 (хуан цю куй) — сарнай. Үүнээс гадна “хатагтайн хуруу” хэмээн нэрлэдэг байна.

www.caak.mn

10. 碧根果 (би гэн го) – маргадын үндэстэй самар. Америк нэр нь пекан.

www.caak.mn

11. 生姜 (шэн цзян) – түүхий цагаан гаа. Үрж эсвэл зүсээд дараа нь хоолонд хийж хэрэглэнэ.

www.caak.mn

12. 干百合 (гань бай хэ) – хатаасан сарааны үр. Ихэнхидээ шарсан хоолонд хийж хэрэглэдэг байна.

www.caak.mn

13. 糯米莲藕 (но ми лянь оу) – будаатай бадамлянхуа цэцгийн үндэс. Хүйтэн зуушны төрөлд багтдаг. Чихэрлэг амттай учир амттан идэх дуртай хүмүүст нэлээд таалагдах биз.

www.caak.mn

14. 盐炒肉皮 (янь чао жоу пи) – гахайн шарсан хальс. Зууш болгон хэрэглэх бөгөөд идэхийнхээ өмнө дахин сайн шарах хэрэгтэй байдаг.

www.caak.mn

15. 八仙果 (ба сянь го) – чихэр өвс. Ханиад, хоолойны өвчин зэрэгт өргөн хэрэглэдэг байна.

www.caak.mn

16. 猪肉脯 (жу жоу фу) – хатаасан гахайны мах. Түүхий мэт амттай байдаг учир зарим хүмүүст таалагддаггүй гэнэ.

www.caak.mn

17. 虾皮 (ся пи) – сам хорхойн хальс. Үнэн хэрэгтээ энэ бол зүгээр л жижигхэн сам хорхой юм. Шөл хийхэд нэн тохиромжтой.

www.caak.mn

18. 小海燕 (сяо хай янь) – бяцхан далайн хараацай. Шар айрагны даруулга болгон хэрэглэхэд илүү амттай байдаг байна.

www.caak.mn

Сурталчилгаа (15)
Хаах

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд caak.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
0/1000
  • ×
    Хариулах ({[{ cmmnt.children.length }]})
    0/1000
    • {[{ childComment.username }]} {[{ childComment.ip_address }]} ×
      {[{ childComment.text }]}
      {[{ childComment.dislike_count }]}
    • Бусад сэтгэгдэл ()
  • Бусад сэтгэгдэл ()