Доорх хаягаар холбогдож дэлгэрэнгүй мэдээлэл авна уу.
99093445
info@caak.mn
facebook
1. 片皮鸭 (пянь пи я) — хальстай нугасны мах. Аливаа нэгэн зоогонд өгөхийн өмнө жижиг хэсгүүд болгон хуваадаг бөгөөл гадна хальс нь шаржигнасан байдаг байна.
2. 洋葱饼 (ян цун бин) — сонгинотой бин.
3. Хаа сайгүй л зардаг байна. Сонгиноо гурилан дотроо хийгээд, шараад бин бэлэн болно.
4. 山楂 (шань чжа) – долоогоно. Чихрэнд дүрж иддэг байна.
5. 纸皮核桃 (чжи пи хэ тао) – цаасан ястай самар. Гаднах ясыг нь хагалахад амархан байдаг учир ийнхүү нэрлэх болсон байна.
6. 红根芋艿 (хун гэн юй най) – таро. Чихэртэй төмс шиг амттай ч, өнгө нь өөр байдаг байна.
7. 年糕 (нянь гао) – наалданги будаагаар хийсэн жигнэмэг. Өмнө нь шинэ жилийн үеэр хийдэг байсан ч одоо бол өдөр бүр зардаг болсон байна.
8. 冬枣 (дун цзао) – өвлийн улаан чавга. Хамгийн амттай жимсгэний нэг.
9. 黄秋葵 (хуан цю куй) — сарнай. Үүнээс гадна “хатагтайн хуруу” хэмээн нэрлэдэг байна.
10. 碧根果 (би гэн го) – маргадын үндэстэй самар. Америк нэр нь пекан.
11. 生姜 (шэн цзян) – түүхий цагаан гаа. Үрж эсвэл зүсээд дараа нь хоолонд хийж хэрэглэнэ.
12. 干百合 (гань бай хэ) – хатаасан сарааны үр. Ихэнхидээ шарсан хоолонд хийж хэрэглэдэг байна.
13. 糯米莲藕 (но ми лянь оу) – будаатай бадамлянхуа цэцгийн үндэс. Хүйтэн зуушны төрөлд багтдаг. Чихэрлэг амттай учир амттан идэх дуртай хүмүүст нэлээд таалагдах биз.
14. 盐炒肉皮 (янь чао жоу пи) – гахайн шарсан хальс. Зууш болгон хэрэглэх бөгөөд идэхийнхээ өмнө дахин сайн шарах хэрэгтэй байдаг.
15. 八仙果 (ба сянь го) – чихэр өвс. Ханиад, хоолойны өвчин зэрэгт өргөн хэрэглэдэг байна.
16. 猪肉脯 (жу жоу фу) – хатаасан гахайны мах. Түүхий мэт амттай байдаг учир зарим хүмүүст таалагддаггүй гэнэ.
17. 虾皮 (ся пи) – сам хорхойн хальс. Үнэн хэрэгтээ энэ бол зүгээр л жижигхэн сам хорхой юм. Шөл хийхэд нэн тохиромжтой.
18. 小海燕 (сяо хай янь) – бяцхан далайн хараацай. Шар айрагны даруулга болгон хэрэглэхэд илүү амттай байдаг байна.