1. Цагаан гаа. Цагаан гаа дотор агуулагддаг ферментүүд өөх шатаах чадалтай ажээ. Цагаан гаагаар загас болон бусад төрлийн махаар хийсэн хоолыг амтлахад тохиромжтой.
2. Шош. Хүний биед тустай найрлага бүхий шош нь цатгалан мэдрэмж төрүүлж, калори бага агуулдагаараа онцлог. Хоолны дэглэмийн мэргэжилтнүүд шошыг хоолны хачир болон салатны аль болох их хэрэглэхийг зөвлөж байна.
3. Кокосны шүүс. Кокосны шүүсэнд таны бодисын солилцоог түргэсгэдэг бодис агуулагддаг байна.
4. Бүйлс. Бүйлсийн найрлага дахь тослогын 40% нь л таны биед орж, үлдсэн хувь нь шимэгдэж амжилгүй гадагшилдаг байна. Тиймээс бүйлс нь илүүдэл өөх үүсгэлгүйгээр цатгаж, бас бодисын солилцоог сайжруулдаг ажээ.
5. Бөөрөлзгөнө. Энэхүү жимс нь бодисын солилцоог эрчимжүүлдэг байна. 100 гр малина идэхэд 44 ккал ажээ.
6. Горчиц. Горчиц нь ходоодны шүүсийг сайн ялгаруулж, бүдүүн болон нарийн гэдэсний үйл ажиллагааг дэмждэг.
7. Апельсин. Хоолны дэглэм гэдэг бол амтгүй, дургүй хүнснүүдийг бага багаар хэрэглэж биеэ зовоохын нэр биш ажээ. Нэг амтат апельсин идэхэд та 79-90 калори авах боловч 4 цаг орчим ахиж өлсөх мэдрэмж амсдаггүй байна.