Хясаа
Далайд амьдрах энэхүү нялцгай биетийг харсан нэгэн шууд л “Тиймээ, би энэ зүйлийг идэж үзнэ” гэж бодсон байна. Түүний энэ үйлдлийг шийтгэл биелүүлж байгаа эсхүл дүрсгүй зангийн илрэл гэж хэлж болохоор байгаа биз.
Кофе
Нэгэн тариачин залуу “Би энэ үрийг түүхийгээр нь идэж чадахгүй. Тиймээс эхний ээлжинд хуурах хэрэгтэй. Гэхдээ идэхэд нэг л эвгүй байх юм. Жижиглэх шаардлагатай бололтой. Хэдийгээр жижиглэсэн ч аманд уусахгүй нэг л таагүй байх юм. Ус нэмээд хийчихвэл уухад зүгээр санагдаж байна” гэж боджээ.
Фугу загас
Энэхүү загасны ердөө л багахан хэсгийг нь л идэж болно. Тэгвэл тэд яаж хортой, хоргүй хэсгийг нь ялгаж чадсан юм бол?
Хавч
Бидний өвөг дээдэс "Хэдийгээр муухай харагдаж байгаа ч амсаж үзэх хэрэгтэй гэж бодож байна” хэмээжээ.
Халуун чинжүү
“Та уг чинжүүг олоод амсах гээд хазаж үзтэл ам тань халуу оргиж, шатаж байна гээд төсөөлөөд үз дээ. Гэхдээ та түүний амтыг гайхалтай болохыг мэдэж, хүнсэндээ хэрэглэх болсон байна”.
Мөөг
Хүмүүс өвөрмөц аргаар боловсруулдаг мөөгийг хэрхэн ялгаж сурсан юм бол? Түүхийгээр нь идвэл хордож амь насаа алдах магадлалтай байсан учир бидний өвөг дээдэс мөөгийг 3-5 удаа буцалгаж хэрэглэх болсон байна. Энэ төрөлд энгийн Gyromitra esculenta мөөг багтана.
Зөгийн бал
“Хэн нэгнээс үүрээ онцгой аргаар хамгаалж байгаа тохиолдолд зөгийн балаа алдана гэж айх хэрэггүй шүү дээ”.
Эмгэн хумс
Эмгэн хумстай таарах үед бидний өвөг дээдэс маш ихээр өлсөж байсан бололтой.
Хөгзтэй сыр
Хэн нэгэн хөгзтэй сыр хараад энэ бол тансаглал хэмээн боджээ.
Агч модны шүүс
Модыг нүхлээд шүүсийг нь аваад 3 хоног буцалгаад юу болохыг нь харцгаая.
Будаа
Хэн нэгэн их хэмжээний буудайг хараа: “Үрийг нь гаргаж аваад хатаагаад, чанаад идэхэд их тохиромжтой юм” гэжээ.
Артишок
Их л дажгүй харагдаж байх чинь. Амсаад үздэг юм билүү?
Трюфель мөөг
Хэрвээ гахай энэ мөөгийг идэж байвал тэр гайхалтай амттай байх ёстой.
Цангис
Цангис жимсний талаар огт мэдлэггүй хүн энэ жимсийг амссан бол хор гэдэгт нь 100% итгэлтэй байх байсан.