Дараах зүйлсийг идэж болдог талаар бидний өвөг дээдэс яаж мэдсэн гээч?

Заримдаа та хүмүүс мөөгийг идэж болдог болохыг эсвэл кофе боловсруулах нарийн аргыг хэрхэн олж илрүүлсэн юм бол гэж бодож үзсэн үү? Тэгвэл орчин үед цахим сүлжээ хөгжсөнөөр энэ талаар мэдэх боломж бүрдсэн бөгөөд бид танд дараах зүйлсийг идэж болдог болохыг бидний өвөг дээдэс хэрхэн мэдсэн талаарх хүмүүсийн үлдээсэн хөгжилтэй хариултуудыг хүргэе.

Дараах зүйлсийг идэж болдог талаар бидний өвөг дээдэс яаж мэдсэн гээч?

Хясаа

Далайд амьдрах энэхүү нялцгай биетийг харсан нэгэн шууд л “Тиймээ, би энэ зүйлийг идэж үзнэ” гэж бодсон байна. Түүний энэ үйлдлийг шийтгэл биелүүлж байгаа эсхүл дүрсгүй зангийн илрэл гэж хэлж болохоор байгаа биз. 

Хясаа

Кофе

Нэгэн тариачин залуу “Би энэ үрийг түүхийгээр нь идэж чадахгүй. Тиймээс эхний ээлжинд хуурах хэрэгтэй. Гэхдээ идэхэд нэг л эвгүй байх юм. Жижиглэх шаардлагатай бололтой. Хэдийгээр жижиглэсэн ч аманд уусахгүй нэг л таагүй байх юм. Ус нэмээд хийчихвэл уухад зүгээр санагдаж байна” гэж боджээ.

Кофе

Фугу загас

Энэхүү загасны ердөө л багахан хэсгийг нь л идэж болно. Тэгвэл тэд яаж хортой, хоргүй хэсгийг нь ялгаж чадсан юм бол?

Фугу загас

Хавч

Бидний өвөг дээдэс "Хэдийгээр муухай харагдаж байгаа ч амсаж үзэх хэрэгтэй гэж бодож байна” хэмээжээ.

Хавч

Халуун чинжүү

“Та уг чинжүүг олоод амсах гээд хазаж үзтэл ам тань халуу оргиж, шатаж байна гээд төсөөлөөд үз дээ. Гэхдээ та түүний амтыг гайхалтай болохыг мэдэж, хүнсэндээ хэрэглэх болсон байна”.

Халуун чинжүү

Мөөг

Хүмүүс өвөрмөц аргаар боловсруулдаг мөөгийг хэрхэн ялгаж сурсан юм бол? Түүхийгээр нь идвэл хордож амь насаа алдах магадлалтай байсан учир бидний өвөг дээдэс мөөгийг 3-5 удаа буцалгаж хэрэглэх болсон байна. Энэ төрөлд энгийн Gyromitra esculenta мөөг багтана.

Мөөг

Зөгийн бал

“Хэн нэгнээс үүрээ онцгой аргаар хамгаалж байгаа тохиолдолд зөгийн балаа алдана гэж айх хэрэггүй шүү дээ”.

Зөгийн бал

Эмгэн хумс

Эмгэн хумстай таарах үед бидний өвөг дээдэс маш ихээр өлсөж байсан бололтой. 

Эмгэн хумс

Хөгзтэй сыр

Хэн нэгэн хөгзтэй сыр хараад энэ бол тансаглал хэмээн боджээ.  

Хөгзтэй сыр

Агч модны шүүс

Модыг нүхлээд шүүсийг нь аваад 3 хоног буцалгаад юу болохыг нь харцгаая.  

Агч модны шүүс

Будаа

Хэн нэгэн их хэмжээний буудайг хараа: “Үрийг нь гаргаж аваад хатаагаад, чанаад идэхэд их тохиромжтой юм” гэжээ.

Будаа

Артишок

Их л дажгүй харагдаж байх чинь. Амсаад үздэг юм билүү?

Артишок

Трюфель мөөг

Хэрвээ гахай энэ мөөгийг идэж байвал тэр гайхалтай амттай байх ёстой.

Трюфель мөөг

Цангис

Цангис жимсний талаар огт мэдлэггүй хүн энэ жимсийг амссан бол хор гэдэгт нь 100% итгэлтэй байх байсан.

Цангис

Сурталчилгаа (15)
Хаах

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд caak.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
0/1000
  • ×
    Хариулах ({[{ cmmnt.children.length }]})
    0/1000
    • {[{ childComment.username }]} {[{ childComment.ip_address }]} ×
      {[{ childComment.text }]}
      {[{ childComment.dislike_count }]}
    • Бусад сэтгэгдэл ()
  • Бусад сэтгэгдэл ()