1
Хорт бодис хэрхэн цайнд ордог вэ?
Цайны ургамал нь ургаж байх явцдаа хөрсөндөө "фторид"-ыг өөртөө хуримтлуулдаг байна. Харин хямд үнэтэй цайг хуучирч муудсан, их хэмжээний "фторид" агуулсан навчсаар хийдэг. Тэдгээр навчсыг огт угааж, цэвэрлэлгүйгээр ашигладаг бөгөөд үүн дээрх төрөл бүрийн шавьжийг устгахын тулд "пестицит" бодисыг цацаж эцэст нь савладаг аж.
2
Ямар цайнууд хорт бодис агуулдаг вэ?
"Canadian Broadcasting Corporation" телевизээс хамгийн аюултай цайнуудыг дурджээ. Үүнд:
- "Tetley"
- "Lipton"
- "Twinnings"
- "Name No"
- "Uncle Lee's Legends of China"
- "King Cole"
- "The Signal"
"King Cole" цай нь "монокротофос" гэх олон улсад хэрэглэхийг хориглосон химийн хорт бодисыг агуулсан байдаг.
"Uncle Lee's Legends of China" нь 20 гаруй төрлийн хортон шавьжтай тэмцэх бодис (пестицид)-ийг агуулдаг бөгөөд дархлааны системд нөлөөлж, аюул үүсгэдэг байна.
Хэрхэн эдгээр хорт цайнаас сэргийлэх вэ?
Та худалдан авалт хийхдээ сайтар анхаарч, генийн өөрчлөлт (GMO)-гүй цайг сонгож хэрэглээрэй. Орц найрлагыг нь судалж, ямар цай авахаа сайтар мэдэж байх хэрэгтэй юм.
Мөн зоогийн газарт цай уухдаа ч анхааралтай байж, ямар цай ууж байгаагаа мэдээрэй. Үүнээс гадна цай найруулах хугацаа тохирч байгаа эсэхийг шалгаж болно. Хар цайг 3-5 минут, цагаан эсвэл ногоон цайг буцалсан усанд 2-3 минут, "Oolong" цайг 4-7 минут идээшүүлдэг аж.
3
Эрүүл мэндэд аюулгүй цай
Харин одоо та бүхэндээ эрүүл мэндэд сөрөг нөлөөгүй цайнуудыг танилцуулъя. Үүнд:
- "Red Rose"
- "Tea Numi"
- "EDEN Organic"
- "Choice Organic Tea"
- "Two Leaves"
- "Organic Tazo"
- "Traditional Medicinals Organic"
- "Ahmad Tea"