1
Халуун чинжүү
Халуун чинжүүний өнгө нь амт чанартай ямар ч холбоогүй байдаг. Харин та үүний хэмжээнд нь анхаарлаа хандуулах хэрэгтэй. Тус ногоо нь жижиг байх тусмаа халуун ногоо ихтэй байдаг аж.
2
Авокадо
Авокадо жимсний чанар, байдлыг урьдаас тааж мэднэ гэдэг ямар ч боломжгүй. Таныг ширээн дээр тавиад эргээд харах хооронд ч муудаж мэдэх юм.
3
Шувуунд авокадо өгөх
Та шувууг авокадо жимсээр хэрхэвч хооллож болохгүй. Энэ нь шувуунд хор өгч байгаагаас ялгаагүй юм.
4
"Орео" жигнэмэг
"Орео" жигнэмгийн дээд хэсэгт харагдах тэмдгийг зарим хүмүүс Тамплиерийн баатруудын "Лотарингийн загалмай"-тай төстэй хэмээн үздэг байна. Харин өнөөдөр үүнийг ихэнх хүмүүс 4 далбаат навч гэж хардаг аж.
5
Гадил
Хачирхалтай сонсогдож мэдэх ч, шумуул нь гадил идэж байгаа хүнийг дагаж, өөрийн мэдэлгүй татагддаг байна. Иймд та зуны улиралд хөдөө явахдаа аль болох гадил жимс авч явахгүй байхыг хичээгээрэй.
6
Таталцлын хүч
Савтай усыг аягалахад шууд эгц доош биш саваа дагаж урсдаг. Харин энэ нь таталцлын хүчтэй холбоотой аж.
7
Хүнсний будаг
Улаан болон шар өнгийн хүнсний будаг ашигласан бүтээгдэхүүн хүүхдийг сэргээж, идэвхитэй болгодог.
8
Кофе
Кофений буурцаг нь үнэндээ буурцаг биш. Энэ нь жимс байдаг.
9
Цай
Та шинэхэн чанасан, идээшүүлсэн цайг ууж байгаарай. Япончууд "Хоносон цай уух нь могойд хатгуулахаас ч аюултай" хэмээдэг аж. Учир нь хөрсөн, удсан цай нь ходоодны ханыг цочроож, гэмтээдэг байна. Хятадууд ч мөн хүйтэн цайг хор гэж үздэг юм.
10
Зөгийн бал
Зөгийн бал муудаж, чанараа алдана гэж байдаггүй. Хамгийн эртний зөгийн балыг 1922 онд Ховард Кантер гэх эрхэм Египетийн фараон Тутанхамоны бунхнаас олсон байдаг. Эрдэмтэд тус зөгийн балыг судлаж үзээд одоо ч хэрэглэх боломжтой хэмээх дүгнэлт гаргасан юм.
11
Камемберт бяслаг
Тус бяслагыг та худалдаж авсан даруйдаа аль болох хурдан хэрэглэж дуусгаарай. Учир нь үүнийг удаан хадгалах тусам хэрэглэх аргагүй болдог.
12
Өндөг
Өндгийг шинэ эсэхийг шалгах маш хялбар бөгөөд стакантай усанд өндгөө хийж сайтар ажиглана. Хэрэв өндөг усны ёроолд шууд унаж байвал шинэ, харин усны дээр хөвсөн байдалтай байвал хугацаа нь дууссан, муудсан гэж ойлгож болох юм.
13
Өндөгний чанар шалгах
Таны хагалсан өндгөнд цусны толбо харагдвал хэрхэвч хэрэглэж болохгүй. Энэ нь тахианы нас, хооллолт зэрэгтэй холбоотой байж мэдэх ч гэлээ, ямар ч тохиолдолд тухайн тахиа асуудалтай байсныг илтгэх тул идэхээс татгалзаарай.
14
Байцааны салат
Байцааны салат нь таны хоол боловсруулах системийг дэмжиж, турахад тань туслах болно.
15
Шоколад
Та хоолоо идэхээс өмнө нэг нүд хар шоколад идсэнээр цусан дахь сахарын хэмжээ тэнцвэрждэг. Энэ нь таныг өлссөн үедээ хэт их идэхээс сэргийлэх тустай аж.
16
Хоол
Бүх төрлийн хоол оройн цагаар илүү амттай болдог.