Доорх хаягаар холбогдож дэлгэрэнгүй мэдээлэл авна уу.
99093445
info@caak.mn
facebook
1. Оросд төмсийг сонгинотой хууран, шарж иддэг.
2. Францууд харин хясаа болон стейкний хачир болгодог байна.
3. Англид шарсан төмсийг ихэнхдээ шарсан загасны хачир болгодог.
4. Канадын хойд хэсгээр шарсан төмсийг бор баялагны соустай хольж иддэг.
5. Бельгийн гудамжинд цаасан уутанд майонезтай шарсан төмс зардаг байна.
6. Солонгос улсад шарсан төмсийг зөгийн бал болон цөцгийн сүмсээр амтлан иддэг байна. Шарсан төмсний хамгийн сайхан амтыг эндээс л мэдэрч болно.
7. Өмнөд Африкийн уламжлалт зоогонд цуугаар амталсан шарсан төмсийг шарсан загасны хачир болгодог ажээ.
8. Энэтхэгт харин шарсан төмсийг чихэрлэг халуун ногоотой амтлагчаар амтладаг нь гайхалтай өвөрмөц болон салахын аргагүй амтыг бүрдүүлдэг байна.
9. Испанийн уламжлалт аргаар бэлтгэсэн шарсан төмс ийг халуун ногоотой сүмс, цөцгийн тос болон майонезд шарсан байдаг.
10. Японд далайн хүнсний хачирт сармисны сүмсээр амталсан шарсан төмсийг идэх нь олонтаа.
11. Недерланд улсад шарсан төмс болон ногооны салад зэргийг зууш болгон зардаг. Үүнийг “Капсалон” гэж нэрлэдэг байна.
12. АНУ-д бүх төрлийн түргэн хоолонд шарсан төмс өгөх нь элбэг бөгөөд хайлсан бяслаг, шарсан сонгино зэргийг ч хачир болгож идэх нь бий.
13. Бельги улсад байх франц шарсан төмсний энэхүү музейд шарсан төмсний төмсний түүх, хийх төрөл бүрийн арга зэргийг танилцуулсан байдаг.