Доорх хаягаар холбогдож дэлгэрэнгүй мэдээлэл авна уу.
99093445
info@caak.mn
facebook
1. Та бидний идэх дуртай тахианы мах яг үнэндээ ийм байдаг.
2. Түргэн хоолны ресторанаар тогтмол үйлчлүүлдэг хүн жилд дунджаар 12 хүний үс “иддэг” гэсэн судалгаа гарсан байна.
3. Зарим ресторанууд бүтээгдэхүүнээ удаан хугацаанд хадгалахын тулд химийн бодис хэрэглэдэг.
4. Халуун ногоотой соус болон тахианы далавчийг ч гэсэн зарим тохиолдолд элснээс гаргаж авдаг.
5. Саладыг зарим түргэн хоолны газрууд бэлгэвчний тосоор хутгадаг гэнэ.
6. Түргэн хоолны газрын "милкшейкүүд" бордоо агуулсан байдаг.
7. Ихэнх милкшейкүүд мөн л 50 гаруй төрлийн химийн элемент агуулдаг.
8. Бургерийг 14 жил хадгалсан ч шинэ юм шиг харагдах нь бий. Энэ нь химийн бодис агуулсантай холбоотой.
9. Зарим бургерын махыг гахайны зүрх, гэдэс дотрыг амтлан хийдэг.
10. Түргэн хоолнуудад жижигхэн улаан толбо байдаг шүү дээ, тэр нь Африкийн шавжний нэг хэсэг ажээ.
11. Гамбургерийн махыг 100 өөр үхрийн махаар хийдэг гэнэ.
12. Түргэн хоолны махны дөнгөж 36% нь л татсан мах байдаг.
13. Ил гал дээр шарсан маханд ил галны төмөрний хээ гарсан байдаг. Гэвч энэ нь жинхэнэ биш үйлдвэрийн аргаар гаргасан хээ ажээ.
14. Түргэн хоолны бяслагны тал хувь нь химийн аргаар гаргаж авсан байдаг.
15. Өдөр болгон дэлхий даяар түргэн хоолны маш олон тонн үлдэгдэл хаягдал болдог байна.