Орц: Тахианы гуя, 1.5 кг төмс, 2 ширхэг сонгино, 1 ширхэг лууван, амтлагч, гурил, ургамлын тос, давс
Юуны түрүүнд тахианы махаа давслаж, янз бүрийн амтлагчаа (улаан нунтаг чинжүү, цагаан гаа г.м) цацаж дэвтээнэ.
3-4 цагийн турш хөргөгчиндөө байлгах хэрэгтэй. Дэвтсэн тохиолдолд мах илү амттай болох болно.
Энэ хугацаанд өөр ямар нэгэн зүйлээ амжуулан хийж болох юм.
Сонгиноо хагас дугуй хэрчиж, лууван болон сармисыг савх хэлбэрээр хэрчинэ.
Шарах бэтлгэлээ хийцгээе. Дэвтсэн тахианы махаа хөргөгчнөөс гаргая.
Халуун тос.
Тахианы махаа гуриланд өнхрүүлэх нь зүйтэй.
Тостой савандаа хэдэн ширхэг сармис хийх хэрэгтэй бөгөөд энэ нь тахианы мах түлэгдэхээс хамгаалах юм.
Тахианы махаа шарахдаа хоёр талаас нь улайлгаа л гаргахад болно.
Одоо хачираа бэлдэцгээе.
Давс, гурил, халуун чинжүү, сонгино бүгдийг нь хутгана.
Эхлээд сонгиноо шарах хэрэгтэй.
Алтан шаргал өнгөтэй болтол нь шараарай.
Луувангаа мөн ийнхүү шарна.
Одоо ямар ч тосгүй саванд шарсан тахиа, лууван, сонгиноо хийж дээрээс амталсан төмс хийнэ.
Дараа нь луувангаа тавина.
Түүний дээрээс сонгино, сармисаа тавина.
Дээрээс нь бага зэрэг шөл хийж, лаврын навч нэмж болно. Ингээд 30 минутын турш жигнэх шаардлагатай.
30 минут боллоо. Хоол маань бараг бэлэн болчихлоо.
Аягалаарай.
Амттай болсон бололтой.